Reklama

Reklama

    • Oni nauczą cię gotować!

      Marta Wierzbicka (lubieszpinak.blogspot.com) przyrządza kurczaka na wiele sposobów. Poza szpinakiem lubi też kuchnię meksykańską.

      • Na kulinarnej stronie monika-mrozowska.pl królują tylko dania wegetariańskie.
      • Przepis na razowe ruskie pierogi a’la Monika Mrozowska: „Składniki:1 szklanka mąki pszennej razowej graham, ok. 1/3 szklanki wody, mąka do podsypywania, ok. 100 g białego sera śmietankowego, 2 średnie ziemniaki, 2 małe cebule, 2 łyżki oliwy z oliwek, 4 łyżki masła, sól i czarny mielony pieprz do smaku, dodatki: masło i sos sojowy. Cebulę kroimy w małą kostkęi podsmażamy na oliwie z oliwek z masłem ok. 20 minut. Następnie studzimy. Obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki gotujemy w lekko osolonej wodzie, aż będą miękkie, a następnie odsączamy i studzimy. Do twarogu, cebuli i ziemniakówdodajemy sól i pieprz i całość dokładnie mieszamy. Mąkę pszenną wyrabiamy z wodą na sprężyste ciasto. Wałkujemy na podsypanym mąką blacie na cienki placek i szklanką wycinamy kółka. Na każdym z nich układamy po łyżeczce farszu z ziemniaków, cebuli i twarogu, składamy na pół i zaginamy rant. Gotujemy w osolonym wrzątku ok. 3 minuty od wypłynięcia. Gotowe pierogi najlepiej smakują polane roztopionym masłem i odrobiną sosu sojowego.
      • Dominika Paleta na swoim blogu placeresorganicos.com promuje organiczny tryb odżywiania.
      • Przepis na granolę a’la Dominika Paleta: „Składniki: 6 filiżanek płatków owsianych (nie instant), 1 filiżanka migdałów, 1 filiżanka orzechów laskowych, 1 filiżanka orzechów włoskich, 1/3 filiżanki oleju kokosowego stopionego, 1/3 filiżanki syropu klonowego, syropu z agawy lub miodu. Przygotowanie: Rozgrzać piekarnik do 170 stopni. Roztopić na małym ogniu olej kokosowy. Do miski przesypać płatki owsiane, dodać olej kokosowy, mieszając aż dobrze przeniknie całość. Dodać orzechy i migdały, jeszcze raz wymieszać, następnie powoli dodać miód. Wysyp granolę na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Sekretem jest jej mieszanie, średnio co 5 minut, gdyż w przeciwnym razie spali się na wiór. Po około 30 minutach, będzie gotowa. Należy ją ostudzić i przechowywać w szklanym słoju.
      • Marta Wierzbicka (lubieszpinak.blogspot.com) przyrządza kurczaka na wiele sposobów. Poza szpinakiem lubi też kuchnię meksykańską.
      • Przepis na burrito a’la Marta Wierzbicka: „Składniki: trzy papryki (mogą być jednego koloru), pomidory w puszce x2, czerwona fasola w puszce, biała fasola w puszce, kukurydza w puszce, mięso mielone wieprzowe (może też być z indyka) 40-50 dag, przyprawa do potraw meksykańskich, do burrito. Paprykę kroimy w kostkę, dusimy w garnku z niewielką ilością wody dotąd aż zmięknie. Na patelni smażymy mięso, dodajemy ok 2 łyżeczki przyprawy do buritto, wystarczy chwilkę obsmażyć. Dodajemy pomidory i dusimy ok 10 minut. Dodajemy fasolkę białą i czerwoną, dusimy 10 minut. Wszystko razem gotujemy na wolnym ogniu ok 20 minut dodajemy sól, pieprz, 5 łyżeczek przyprawy buritto. Tak jak kilka innych potraw smakuje najlepiej następnego dnia. Podaję z serem żółtym i śmietaną”.
      • Niektórym gwiazdom już nie wystarcza gotowanie w Internecie. Dlatego też w zeszłym roku swoje kulinarne przewodniki wydałīy Eva Longoria („Gotowe na wszystko”)...
      • ...oraz Gwyneth Paltrow („Glee”).
      • Na rodzimym podwórku sukcesem okazała się książka Jerzego Knappe (Borys 
Szyc), bohatera serialu „Przepis na życie”, w której znajdziemy wiele ciekawych
przepisów i porad.
    • Oni nauczą cię gotować!

      Galeria:

      Czasy, w których wymyślanie pomysłów na obiad było problemem to przeszłość. Teraz serialowe gwiazdy zainspirują Cię w kuchni!

      Opis:

      Marta Wierzbicka (lubieszpinak.blogspot.com) przyrządza kurczaka na wiele sposobów. Poza szpinakiem lubi też kuchnię meksykańską.

      Autor:

      Engelbrecht

      Źródło:

      AKPA

    • Oceń zdjęcie z galerii

      Ocen: 46
    • Reklama

Wasze komentarze (1)

Dodaj komentarz
mela53

~mela53 -

gdzie jest twoj czarny piesek-na Saskiej Kepie?