Reklama

Reklama

Komentarze

Pokaż:
Sortuj:

Ranczo na tle wad narodowych Polaków. (6)

• 21.07.2010 (12:43)
    alladyn
    14
    Serial doskonale obsadzony aktorami. To elita polskiego aktorstwa. Kazdy z nich to wybitba indywidualność, niepowtarzalna i cięzka do sparodiowania. Scenariusz trafiony, trochę w krzywym zwierciadle, na tle wad narodowych Polaków i mentalności wiejskich społeczności.
    Ciągle sitwy, przekupstwo, zawiść, kłótliwość - to takie bliskie prawdy narodowe. Pogoń za ciagłymi kombinacjami,załatwialstwem - oscylujących na krawędzi prawa lub wprost ich przekraczanie...To takie nasze, to takie polskie.Mam nadzieję , że dalsze sesje będą równie dobre jak te wyemitowane.
  • 28.07.2010 (12:25)
    AArt
    267
    alladynSerial doskonale obsadzony aktorami. To elita polskiego aktorstwa. Kazdy z nich to wybitba indywidualność, niepowtarzalna i cięzka do sparodiowania. Scenariusz trafiony, trochę w krzywym zwierciadle, na tle wad narodowych Polaków i mentalności wiejskich społeczności.
    Ciągle sitwy, przekupstwo, zawiść, kłótliwość - to takie bliskie prawdy narodowe. Pogoń za ciagłymi kombinacjami,załatwialstwem - oscylujących na krawędzi prawa lub wprost ich przekraczanie...To takie nasze, to takie polskie.Mam nadzieję , że dalsze sesje będą równie dobre jak te wyemitowane.

jak dla mnie pierwszy sezon świetny, drugi niezły ale potem to już takie trochę na siłę i bez tej początkowej świeżości. owszem aktorstwo znakomite ale scenariuszowo mamy znaczne obniżenie lotów.
  • 03.12.2010 (19:18)
    a mi sie podoba,świetna satyra na naszą polską rzeczywistość.... :)
  • 31.07.2011 (13:12)
    dla mnie serial jest ok oby tak dalej może żeczywiście na początku było lepiej ale i tak jest dobrze
  • 31.07.2011 (17:37)
    izaura
    73
    Dla mnie Ranczo to rewelacja i numer 1 w moim rankingu ulubionych seriali.Podoba mi się wszystko gra, dialogi fabula.Oglądam wszelkie powtórki i nigdy mnie nie nudzi . Jak dla mnie to najlepszy serial komediowy od czasu jak upadla komuna.Tylko prl-owskie Zmiennicy i Alternatywy mogą się z nim równać.Czekam na dalsze odcinki.
  • 09.09.2011 (10:36)
    A ja już się nie mogę doczekać 6. sezonu. Macie jakieś propozycje, co może się tam wydarzyć? :)
  • przepisz kod z obrazka